Vähennämme infrarakentamisen ilmastopäästöjä Nesteen uusiutuvan polttoöljyn ja dieselin avulla

Infrarakentamiseen erikoistunut Infraroad Oy siirtyy käyttämään Neste MY Uusiutuva Polttoöljy™ -tuotetta sekä Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoainetta kaikissa työkoneissaan ja autoissaan. Muutoksella Infraroad vähentää omia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %* verrattuna fossiilisen polttoöljyn ja dieselin käyttöön. 

“Neste MY perustuu Nesteen kehittämään NEXBTL-teknologiaan. Suomessa myytävät Neste MY -tuotteet valmistetaan yksinomaan jätteistä ja teollisuuden prosesseissa syntyvistä tähteistä”, sanoo Nesteen Suomen yritysasiakasmyynnistä vastaava johtaja Joni Pihlström. 

Suomessa työmaiden kasvihuonekaasupäästöt syntyvät merkittäviltä osin kevyen polttoöljyn ja dieselin käytöstä.

“Uusiutuva polttoöljy on otettu positiivisesti vastaan Suomessa ja työmaille se tarjoaa heti saatavilla olevan vaihtoehdon päästöjen vähentämiseen. On hienoa tehdä yhteistyötä Infraroadin kanssa ja edesauttaa päästövähennysten toteutumista työmailla”, Pihlström jatkaa. 

“Otimme käyttöön myös Nesteen Oma Asema -palvelun, jonka avulla voimme tankata uusiutuvaa polttoöljyä yrityksemme työkoneisiin suoraan omalla kiinteistöllä sijaitsevalta tankkausasemalta. Neste MY Uusiutuva Diesel tankataan normaalisti Nesteen asemilta”, Infraroadin toimitusjohtaja Markus Lahti kertoo.

Päästöjen seuranta osaksi yrityksen arkea

Infraroadin kalusto kattaa tällä hetkellä noin 30 työkonetta ja ajoneuvoa, joissa uusiutuvat tuotteet otetaan käyttöön välittömästi. Vaihtamalla fossiilisen dieselin ja polttoöljyn Nesteen uusiutuviin vaihtoehtoihin, Infraroadin arvioidulla vuoden 2021 kokonaiskulutuksella päästövähennykset vastaisivat keskimäärin 360 henkilöauton poistamista Suomen tieliikenteestä vuodeksi.

Infraroad tulee Nesteen tukemana suunnitelmallisesti seuraamaan tehtyjen valintojen vaikutusta yrityksen kasvihuonekaasupäästöihin ja todentamaan päästövähennykset sidosryhmille säännöllisin väliajoin.

“Olemme tietoisia liikenteen ja logistiikan ympäristövaikutuksista. Siksi olemmekin sitoutuneita vähentämään päästöjämme suunnitelmallisesti nyt ja tulevaisuudessa. Nesteen uusiutuvia polttoaineita käyttämällä sekä tehostamalla ja seuraamalla ajojamme olemme taas askeleen lähempänä hiilineutraalia infrarakentamista”, Lahti toteaa.

Infraroadin kalustoon kiinnitetään tarrat, jotka kertovat, että niissä käytetään Neste MY Uusiutuva Polttoöljy™ -tuotetta sekä Neste MY Uusiutuva Diesel™ -polttoainetta. Suomessa myytävät uusiutuvat  polttonesteet on valmistettu 100-prosenttisesti jätteistä ja tähteistä. 

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.