Työmaakohtainen liikenteenohjaus parantaa turvallisuutta koulujen läheisyydessä

Kaivinkone häärii tiealueella. Naantali–Rymättylä-välille ollaan pystyttämässä uutta linja-autopysäkkiä. Vieressä kulkee myös kevyen liikenteen väylä. Välillä paikalle kaartaa kuorma-auto, joten työmaalla riittää liikettä ja liikennettä.

Työkoneen kuski ei ole ainoa ohjaaja paikalla. Kevyen liikenteen ja työkoneen välissä erottuu selvästi myös heijastinliivinen hahmo liikenteen ohjaamiseen tarkoitettu käsiopastin näkyvillä. 

Aina, kun jokin koneistamme työskentelee kevyen liikenteen väylän läheisyydessä, mukaan lähtee oma liikenteenohjaajamme. Tämä lisää ympäristön turvallisuutta niin jalankulkijoille kuin työntekijöillemmekin.  Työskentely on sujuvampaa, kun tietää, ettei koneiden lähettyvillä ole ylimääräistä väkeä. Toki työkoneissamme on peilit ja kamerat ympäristön havainnointiin, mutta toinen silmäpari tuo lisäturvaa ”, Juho Veräjänkorva Infraroadilta toteaa.

Erityisen tärkeää liikenteenohjaus on koulujen lähettyvillä sijaitsevilla työmailla

Meillä on sama toimintaperiaate koulujen läheisyydessä, jossa kaikkien pitää olla erityisen tarkkoina. Koulumatkalle suuntaa tottumattomia liikenteessä kulkijoita ja tien ylittäminen on pienelle lapselle koulutien haastavin osuus”, liikennettä ohjaava Veräjänkorva muistuttaa.

Työmaiden turvallisuutta kyetään parantamaan myös nopeusrajoituksia alentamalla sekä työmaiden havaittavuutta parantavilla toimenpiteillä. Ihmisen läsnäolo tuntuu kuitenkin rauhoittavan tiealueen käyttäjiä tehokkaimmin.